De lesmodule 'helder rapporteren' is een schrijftraining die u op een leuke, interactieve manier helpt om foutloze en leesbare teksten te schrijven. Dit algemene programma heb ik zelf ontwikkeld en behandelt alle aspecten van het leesbaar schrijven. Aan de hogeschool inholland Delft geef ik als freelance gastdocent deze lessen. Naast onderwijsinstellingen is deze training ook zeer geschikt voor bedrijven en/of personen die willen investeren in taalvaardigheid.

 

Kim Andriessen zelf schrijft, of heeft geschreven in opdracht van onder andere de volgende partijen:


3voor12 Den Haag
is de Haagse tak van het alternatieve popmuziek platform van de VPRO.
Ik schrijf online recensies en concertverslagen.

Den Haag Centraal is een echte Haagse krant, gemaakt in de stad door professionele Haagse journalisten. Voor deze weekkrant schrijf ik cultuurartikelen.

Dietz Communicatie is een marketingcommunicatiebureau in Utrecht. Voor Dietz Communicatie heb ik geschreven aan het Citymarketingplan van de gemeente Almere. Daarnaast heb ik diverse interviews uitgewerkt en content voor meerdere websites geschreven.

Ouwerkerk Tekst en Advies is een gerenommeerd tekstbureau uit Zoetermeer. In opdracht van Ouwerkerk heb ik redactie- en vertalingswerk gedaan. 

IMPEC is een internationaal consortium gericht op het verbeteren van de overheidsmonitoring. Ik schreef zowel de Nederlandstalige als de Engelstalige tekst voor de website.

Snoozecontrol is een gezaghebbend muziekwebzine. Ik schrijf hiervoor albumrecencies en concertverslagen.

ELFVoetbal is een actueel voetbalmagazine. Voor ELFVoetbal volg ik de actualiteit in de voetbalwereld.